How to prevent AIDS

Despite that scientist around the whole world examine the problem of HIV and AIDS, destiny of infected people is sorrowful, because they die approximately in 10-12 years after first HIV symptoms appearance.  And in the course of the first 8-10 years the disease is proceeding mildly and almost imperceptibly at that. But at the same time slow (but certain) weakening of immunity – the defense system of an organism – is observed.
Then, when the immune system is almost dead, AIDS is developing. According to statistics, AIDS is lasting on average about 9 months and ends with a patient death.

That is why, it is better not to deal with this disease, preventing penetration of the immunodeficiency virus in your organism. 

How to prevent AIDS, indeed?

Let’s analyze all probable situations that represent (or not represent) the risk to get the HIV symptoms in men and women.

1. How to prevent AIDS when using injection drugs?
According to statistics (in this case, in Russia – in different countries it varies) when intravenous consumption of drugs 63% of people are infected each year.  I.e., two of three people, which take drugs, will be exactly infected by the end of the year!
N.B. Statistic data accuracy is often used when testing vaccines against AIDS. How does the vaccine can be tested if people have not been infected yet? It is very easy to do. We offer300 completely healthy people, who take injection drugs, with the vaccine, and we exactly know, that by the end of year 200 of them will have first HIV symptoms. If HIV-infection occurred only in 150 people, it means that the vaccine had an effect upon 50 people.  
Answer: It is better to fully refuse consumption of injection drugs.

2. How to prevent AIDS in domestic conditions?
HIV is not transmitted:
- through intact skin (handshakes, embraces and etc);
- through sweat and tears (the virus concentration is low, and LYSOZYME (the secretion of saliva) inactivates HIV);
- by cough and sneezing (concentration is low, even if drops would fall on a wound);
- when using common cutleries and tableware (gastric juice destroys the virus);
- when using common bedclothes;
- when sharing a lavatory pan, bath, bidet (in excrements and urine HIV concentration is low);
Answer: Don’t worry the virus is not transmitted in everyday life.

3. How to prevent AIDS, being in public places?

It is known for sure, that HIV is not transmitted:
- in public transport (HIV loses its activity when desiccating) ;
- on the open space, outdoors, on a beach (dryness of air, ultraviolet from sunbeams, high temperature);
- by joint sport exercises (there is insufficient virus concentration in sweat);
- when joint visiting of sauna, bathhouse, swimming pool (HIV rapidly loses its activity in aquatic environment);
Answer: The probability to be infected with the immunodeficiency virus, being in public places, is practically equal to zero.

4. How to prevent AIDS in pregnancy and childbirth?

It is clear, that it is necessary to prevent appearance of HIV symptoms in child, because mother is already diseased…
HIV virus does not penetrate through the placental barrier. That is why if decrease to zero the risk of infection transmission through blood and milk, child will be health.
How to prevent transmission of the virus?
Through the blood:
- before childbirth: use the ART to prevent increase of the virus concentration in the mother’s blood;
- when childbirth: use special measures of obstetrics to eliminate a possibility of wounds and scratches both in mother and child.
Through the milk: complete substitution of breast feeding with artificial.
Knowing whether the planned turned out well can be possible only when child immune system will develop and begin to produce antibodies (so far he uses mother’s antibodies). It will occur by 1,5-2 years.
Answer: In theory, it is possible to completely prevent the onset of HIV symptoms in newborn child by fulfillment of all the foregoing conditions.

5. How to prevent AIDS transmitting through the blood?
- Use disposable syringes in the way as it should be – only one time. Joint or repeated using of syringes, needles is dangerous (remember the figure 63%);
- Use individual razor, toothbrush, manicure set. Don not lend your own and don not borrow somebody else’s;
- Visit only licensed manicure, tattoo or piercing salons (there are more chances that instruments are sterilized);
- Don not butt in drug users fights. You can be pricked with needle with blood remains that contain HIV.
Answer: If the foregoing instruments are sterilized (and you are not pricked with a needle) the virus will not penetrate in your organism.

6. How to prevent AIDS when having sex?
- at present time intensive searching for vaccines against AIDS is going on. For instance, final tests of such medicine are already being held in many countries: RV-144 in Thailand, VICHREPOL in Russia, DNA-vaccine in Sweden, tgAAc09 in India, and there are several items in Israel… BUT! The vaccines are on the testing stage yet, they do not protect for 100% (there are promotional data about protection from 30% to 70%). If you find such a vaccine, you can use it.
- it is impossible to be infected with HIV when kissing and through the saliva, if there are no open wounds in the mouth. But if you have them, go to a dentist, and do not seek for problems;
- the risk is extremely high when you have unprotected sex (particularly anal). It increases more, in the presence of other venereal infections, as small wounds and ulcers very often appear on the mucosa when having such infections.  And the mucosa becomes less lasting and more permeable. So, use so-called “rubber goods” or condoms.  Condom must be put on by clean hands before contact with partner genitals.
Answer: The most reliable way of AIDS prevention when having sex is a condom using. Vaccines and gels provide weak protection, they are expensive and difficult to use.

7. How to prevent AIDS before sex?
- lessen the number of sexual partners, do not aspire to the records;
- expel aforesaid “record holders” from your sexual partners, as well as injection drug users. Are not there more appropriate candidates? 
- do not use (or use rarely) “tough” sexual practices and ways of sex, they increase the risk of injury of the skin integrity and appearance of scratches and small wounds on the mucosa, which are the gateway for the virus;
- exclude sex during the menstruations (because of aforesaid reasons);
- more often use a condom;
- watch over the generation organs health that are the “gateway for HIV-infection”, treat them in time, do disease and erosions prevention;
- constant proven sexual partner is an optimal alternative in terms of safety.
Answer: Using these reasonable restrictions, you won’t ask yourself in the mornings with horror, whether you will fall ill or not. By the way, see the photos on the page "Pictures of people with AIDS".

8. How to prevent AIDS by insects stings.
It is known that an ordinary mosquito (lat. Culex pipiens) do not inject a human the blood of previous victim. It gives an injection of saliva, where human immunodeficiency virus does not reproduce. Besides, even in Africa, where almost the one-half of population is infected, there was not registered any case of HIV transmission by bloodsucking insects.
It appears, that bedbugs stings and suck the blood with different proboscises. To be more precise, they have a double proboscis. With one part of a proboscis the saliva (not the blood of a previous “client”) is received by a human, and a bedbug sucks your blood with the other part. The virus does not get into your blood.   
Answer: There is nothing to prevent. HIV is not transmitted. There is no risk of infection.

Read the written with due attention, you will know how to prevent AIDS. And if you fulfill the given advices in practice you will be never infected with HIV-infection.